Integrative Care
Aktuellt

Krönika: Hösten på I C!

12 september, 2014 av Torkel Falkenberg

Efter sommaruppehåll är I C nu igång med sin reguljära verksamhet som dock inbegriper några förändringar. Johanna Hök är föräldraledig på deltid, och vår medicinjournalist David Finer drar ned på takten vilket gör att nyhetsuppdateringen på hemsidan kommer vara något reducerad under en tid.

När det gäller forskning så vill vi gratulera Jackie Swartz till doktorsavhandlingen “Allergy, Stress and Sense of Coherence in families with children living in accordance with an Anthroposophic Lifestyle” som I C varit med och delfinansierat genom stöd till forskarutbildningen. Jackie lämnar nu I C för vidare post-doc studier.

I C utvecklar nu nya forskningsprojekt i anslutning till våra positiva forskningsresultat som vi bland annat redovisat i PLOS ONE  där vi nu undersöker möjliga förklaringsmekanismer till fynden.

Dessutom fortsätter vi vårt arbete för Världshälsoorganisationen (WHO) där vi i olika internationella sammanhang bidrar med strategiska konsultationer i samband med implementeringen av den nya WHO-strategin för traditionell medicin, som antagits av Världshälsoförsamlingen  http://apps.who.int/medicinedocs/en/d/Js21462zh/

Fortsätt följ oss på hemsidan och Facebook, där vi så fort något spännande dyker upp kommer att lägga upp det senaste inom forskningsområdet.

Vi vill också tipsa om kommande internationella forskningskonferenser där vi deltar:

http://www.ecim2014belgrade.org/home/
http://www.iccmr2015.org
http://www.nordicintegrativemedicine.com/nim-events/nordic-summit-2015/

Med önskan om en givande höst!

TF


Kommentarer inaktiverade.