Integrative Care
Aktuellt

Krönika: Full fart 2015

16 mars, 2015 av Torkel Falkenberg

Trots att vi har en ganska låg aktivitet på vår hemsida för närvarande är det full fart på I C med fokus på vår egen forskning!

Vi har haft fyra olika forskningsprojekt med I C som huvudman under 2014 och under innevarande år koncentrerar vi oss på den retrospektiva registerforskningen och utvecklingen av vårt kliniska prövningsprojekt EXIGENCE – ett arbete som inkluderar flera forskningsansökningar, internationella samarbeten och till och med konsultation med Nobelpristagaren Elizabeth Blackburn (se fotot)

Under 2014 publicerade I C forskningsresultat i peer-review granskade vetenskapliga tidskrifter. Två artiklar redovisade vetenskapliga fynd från utvärderingen av Vidarklinikens verksamhet baserad på analys av Vidarklinikens egna registerdata samt analys av de nationella hälso- och sjukvårdsregistren. Den senare analysen publicerades i tidskriften PLOS ONE som är en tidskrift med högt vetenskapligt anseende.

Vi var också delaktiga i de internationella integrativ medicinska forskningskongresserna i Miami maj 2014 och i Belgrad september 2014.

Dessutom belönades vår forskning av The European Society of Integrative Medicine (ESIM) med “Excellence in Integrative Medicine Research Award” som är ett internationellt pris som belönar nytänkande och excellent forskning inom integrativ medicin.

Vi fortsätter också vårt arbete för Världshälsoorganisationen (WHO) där vi i olika internationella sammanhang bidrar med strategiska konsultationer i samband med implementeringen av den nya WHO-strategin för traditionell medicin, som antagits av Världshälsoförsamlingen  http://apps.who.int/medicinedocs/en/d/Js21462zh/

Fortsätt följ oss på hemsidan och Facebook, där vi så fort något spännande dyker upp kommer att lägga upp det senaste inom området.

Vi vill också tipsa om kommande internationella forskningskonferenser där I C deltar:

*The 10th annual International Congress of Complementary Medicine Research – ICCMR 2015 – will focus on the Inspiring Future Healthcare: The innovative role and sustainable development of traditional and integrative medicine. http://www.iccmr2015.org

*8th European Congress for Integrative Medicine (ECIM2015 Nordic Summit on Integrative Medicine and Global Health – Exploring the Evidence Base for Integrated and Sustainable Research, Healthcare and Workforce for Patients http://www.nordicintegrativemedicine.com/nim-events/nordic-summit-2015/

 

//Torkel Falkenberg

Verksamhetschef

 

 


Kommentarer inaktiverade.